Vinter på Gamatun

Vinter på Gamatun

søndag 2. februar 2014

Tripp, trapp - hemstrapp

Denne høsten og vinteren går det i hems på hytta. Det er et langtidsprosjekt å innrede 60 m2 hems, men det begynner å ta form.


Hemsluka som var lagd, ble for liten og ble utvidet til 165x70 cm for å gi plass til ei litt skikkelig trapp og ikke bare en hemsstige.

Vi valgte å bruke den lokale leverandøren Tarraldsen Trappa der vi fikk god pris og usedvanlig god service. Det viste seg nemlig at vi klarte å gjøre en tastefeil i oversendelsen av målene på luke, takhøyde osv. Dermed fikk vi først ei trapp som var altfor kort.

Men den lille lokale produsentene visste råd og snudde seg rundt og fant løsninger med bare et lite påslag i prisen. Grunn nok til å velge lokal leverandør!

I løpet av helga ble trappa beiset, montert sammen og satt opp. Riktg bra ble det - synes vi. Ikke for dominerende i gangen, men likevel ei god og solid trapp å gå i. Planen er å legge et par lag ultramatt lakk på den.

Ellers er vinteren kommet for fullt på Gamatun med snø nok til alle. Hyttas beliggenhet på en åskam gjør at det fonner seg skikkelig i inngangspartiet.

Da vi kom opp fredag kveld var det en nesten 3 meter høy skavl foran hele inngangspartiet. Fin trening på en fredag og ekstra godt å synke ned i sofaen etterpå :)

10 kommentarer:

 1. Hei ja...
  Kjekt med trapp! Den ble fin...

  /Andor...

  SvarSlett
 2. Litt vanskelig å se av bildet, har dere beiset trappa i samme farge som taket?

  SvarSlett
  Svar
  1. Stemmer. Et strøk ekstrahvit lakkbeis. Vi skal ha noen strøk ultramatt vannbasert klarlakk oppå dette

   Slett
 3. Hvor høyt er det oppunder taket deres? Trenger mål til trapp. Takk for flott og nyttig blogg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Høyden er 220 og trappa er 68 bred. Luka er 1800x70. Håper dette er tilstrekkelig.

   Slett
 4. Tusen takk! Det går akkurat! I artikkelen deres skriver dere at luka er på 1.65, og nå skriver du 1,80. Vil du anbefale at vi lager den på 1,80?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal være 165. Beklager, skrivefeil.:) Jo større, jo romsligere å gå i. Anbefaler også å snakke med trappeprodusenten. De har gode råd og forslag til mål. Lykke til :)

   Slett
 5. Takk for gode råd! Dere har den flotteste hyttebloggen i Norge!

  SvarSlett