Vinter på Gamatun

Vinter på Gamatun

søndag 17. november 2013

Gamabu skal du hete!

Ei hver hytte må ha et navn. Når vi skulle finne hyttenavn tok vi utgangspunkt i den lokale historien. Like nedenfor tomta vår ligger enn særpreget berghelle eller fjelloverheng som kallers Gamahelleren. Ryktene sier at folk har overnattet der gjennom uminnelige tider. Hyttefeltet heter Gamatun, og det naturlige navnet på hytta vår ble dermed Gamabu.
På en tur fant vi en gråslitt plankebit som var det perfekte navneskilt. Fresing med en overfres og litt sort maling og dermed hadde vi det perfekte navneskilt.


I tillegg til "hyttedåp" går det for tiden i snekring av hems. Vi har 60 m2 uinnredet hems og arbeid i lang tid. I høst har vi isolert, fått på plass fuktsperre og alt av materialer.

Denne helga begynte vi å legge furugulv.Vi valgte Norrlandsgulv fra lokal byggvarebutikk. Grei hemskvalitet med en del spill og kvist. Greit å legge og i løpet av helga fikk vi lagt nesten halve gulvet.


Turer ble det også tid til. Nå i november når det er tele, er det fint å gå overalt i terrenget.

Det ble en tur innover til Øverlandsheia til Hakjordsvatn og en tur til den nye lavoen til Gautefall turlag. Denne ligger ved Dei store tjønna vest for det spesielle fjellpartiet Himmelriket.

Nå venter vi på snøen og er mer en klar for sesongens første skitur!4 kommentarer: