Vinter på Gamatun

Vinter på Gamatun

søndag 28. juli 2013

Gelender, jettegryter og en og annen dukkert


Vi må innrømme at sommer er mest sørland og båt for oss. Men fjellet kan jammen være flott det også.

Gelender og trapp på terrassen var et av sommerens prosjekter. Vi vurderte glassrekkverk for å få mest mulig natur inn i stua og på uteplassene.

Men utsikt gir som kjent også innsikt, så vi endte med et enkelt, lavt gelender med liggende lister. Dette skjermer litt mer. Glassrekkverk koster 2-3000, pr meter og blir også en betydelig dyrere løsning.


For å ikke stenge natur og berg helt ute, valgte vi bare gelender på halve lengden og skal heller ha en trapp siste delen. På den måten får vi en fin utgang til naturen, vi får berg og lyng mer inn i stua og ikke minst en fin trapp å sitte å nyte morgenkaffen i!

En helt spesiell opplevelse er å besøke jettegrytene i Nissedal, som er en stor turistataraksjon. Et "badeland i naturen" - en halvtimes biltur fra hytta.


På en av årest varmeste dag var det 2-300 mennesker i dette helt spesielle elveleiet av svaberg og store og små jettegryter. Anbefales!


En annen kuriositet i Nissedal er Fjone og trekkferga. En flott sykketur rundt Nisser med innlagt pause på kafèen ved det lille sjarmerende fergeleiet, er en artig opplevelse. Fantastisk natur med lange sandstrender og stupbratte fjell å sykle langs.
En flott tur til Grønlivarden ble det også  - masse molter i år! I varmen er det fantastisk å kunne kaste seg ut i ett av de mange fjellvannene som finnes innover.

Vi har også Rossvatn rett nedenfor hytta. Her er det flotte sandstrender og svaberg og perfekt for morgenbad . Nå er det bare å glede seg til høstfarger og lange turer til høsten!
2 kommentarer:

 1. Det blir fint med det gelenderet! Passer godt inn med halve lengden og trapp videre. Enig med deg mht glassgelender.

  Nyttig å vite om Nissedal og de jettegrytene! Jeg visste ikke om dette stedet! Riktig eksotisk, synes jeg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra du likte løsningen! :) Ei sånn brei trapp ser jeg flere og flere velger. Litt hytteliv å nyte sol og en kopp kaffe i ei sånn trapp.

   Slett