Vinter på Gamatun

Vinter på Gamatun

mandag 13. mai 2013

Hva er det gode hytteliv?

Er en lang skitur det gode hytteliv?
(bilde fra Gautefall, like ved hytta)

Hva er det gode hytteliv? Er det å sitte med kaffekoppen på hytteterrassen? Er det avslapping foran en knitrende peis? Er det ski - og fotturer? Er det bygging og planlegging? Er det beising og snekring? Eller er det alt?
..eller å snekre terrasse?


For noen kan det virker uforståelig at en går i gang med et hytteprosjekt som krever mye tid og innsats. Hyttelivet er "det som kommer etter at hytta er ferdig" sier noen...eller å beise hytta?
I vårt prosjekt er og har  prosessen vært en del av hyttelivet. Målet er ikke bare å bli ferdig og sette seg i solveggen. Det å være med å skape, forme, se at ei hytte blir til - det er også en del av hyttelivet. Selvsagt er det moro å nå ulike milepæler, men det ligger mye kreativ livsglede også underveis.

..eller peiskos?
Det er denne mangfoldigheten som fasinerer med hyttelivet. Turen opp til hytta - det å se fram til ei hyttehelg. Planleggingen. Alle valg ved bygging og innrending. Egeninnsats og jobbing. Turene. Alt hører med. Det gode hytteliv er nettopp miksen av alt dette.
...eller en kaffekopp på hytteterrassen?

Det er dennne dynamikken som gjør hyttelivet så mangfoldig og spennende. Derfor er balansen viktig.

Det kan bli både for mye jobbing, men også for mye solvegg.

Selvsagt oppstår det frustrasjoner og det er krevende perioder, men det viktige er å ikke la dette få overskygge alle de gode opplevelsene som følger både før, under og etter en hyttebyggeprosess.
..eller en skikkelig fjelltur?
(fra brødretur på Gautefall).


3 kommentarer:

 1. Trur det gode hytteliv er ein god balanse mellom små prosjekt(Hytta blir nok aldri ferdig?), avslapping, tid med familie og venner og nytelse av naturen rundt.
  For vår del er det nok litt opp og fram før vårt hytteliv består av noko anna enn hard jobbing, lite tid med familie og omtrent kvar einaste helg dedikert til hyttebygginga (Sjølvbyggar livet er kanskje eit ege sort hytteliv? - www.hyttedraumen.blogspot.no ) ;)
  Men det er iallefall ufattelig deilig å skape noko eget, og å ha mykje godt hytteliv i vente :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig. Balanse er viktig :) Lykke til med hytteprosjektet deres.

   Slett