Vinter på Gamatun

Vinter på Gamatun

søndag 30. september 2012

Takslått på hytta

Tid for haustslåtten på hytta. 


Torvtak må vedlikeholdes om det skal holde seg pent. Etter at det ble sådd i våres, har tidenes regnsommer sørget for vanning, mens vi har stått for gjødslingen.

Resultatet er en vekst uten sidestykke. Skal neste års gras komme fram, må det klippes, minnet våre gode hyttenabo oss på. Og sant er jo det. Dermed var det opp på taket - og en hel liten haustslått ble det!

Ny lugg - og et fint grønt dryss på terrassen

Den bensindrevne kantklipperen kom til sin rett og vi er klare fort melde oss inn i Småbrukarlaget :). Fem stappfulle sekker med vått grass var resultatet av årets slått, så får vi håpe det gir gevinst for neste års gras.

Vannspredere ble montert da
torvtaket ble lagt
Da torvet ble lagt la vi ned slange og monterte vann-spredere med tanke på vanning. Lite bruk for i år, men en enkel måt å sikre at de 10-15 cm med torv ikke tørker ut.

Vanlig hageslange er lagt ned i torven og to spredere (Biltema) dekker hele taket. Enden på slangen kommer ned i takrenna der hageslangen kan kobles på. Tanken er å koble på et vanningsur når vi ikke er der, som hindrer uttørking i tørre perioder. Enkel og rimelig løsning.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar