Vinter på Gamatun

Vinter på Gamatun

fredag 3. august 2012

To tommeltotter og 2000 terrasseskruer

 
Her er en billedserie over framdriften på terrassebyggingen.

Terrasse på sør- og vestside av hytta har vært et av prosjektene vi tok ut av leveransen. 70 m2 terrasse er litt jobb, men vi tar det i puljer og da er det bare artig.


Mulig det ikke var det beste motivasjons-messige grepet å regne ut hvor mange terrasseskruer som skal til, for 2000 terrasseskruer er litt..

Vi sparte omkring kr 60.000,- på å gjøre dette selv. Absolutt et lurt valg. Terrasse er fint utarbeid utover sensommeren og høsten, så får vi se hvor langt vi kommer.

Planleggingen av terrassen startet egentlig helt tilbake til da vi plasserte hytta på tomta. Hytta ble plassert slik at terrasser skulle gli fint inn mot hytta og mot terrenget. Vi senket også hytta 30 cm for å få terrasser til å flukte mot berg og for at fronten på terrassen nærmest går rett over i parkeringsplass og terreng uten særlig høydeforskjell.

Vi har lagt bjelker rett i pukken understøttet av et terrassebord, så dragerne ikke skal jobbe seg nedover i pukken. Vi har ikke brukt betong i det hele tatt. Med maks 2,5 meter mellom  dragerne var det tilstrekkelig med 2/4 som bjelkelag. Vi regnet ut at vi da totalt sett kommer i høyde med kledningen.

Det er 2-3 cm lufting mellom kledning og terrassebord. Vi var i tvil om vi skulle løfte terrassen enda 10 cm for å komme mer i høyde med stuegulv, men hadde da fått endeveden av kledningen under terrassen. Ikke gunstig med tanke på vedlikehold. Terrassen glir også bedre inn i omgivelsene på denne måten.Vi lager heller et lite trinn til terrassedør og inngangsdør.

Gøy å se at terrassen gradvis tar form og blir sånn vi hadde sett for oss, selv om det blir en og annen blå tommeltott mellom slagene :)2 kommentarer:

  1. Dere har fått en utrolig nydelig hytte :)

    SvarSlett
  2. Takk for det :) Ser at det ble litt krøll med byggesøknad hos dere. Alltid litt sånn, men det ordner seg alltid. Lykke til :)

    SvarSlett