Vinter på Gamatun

Vinter på Gamatun

tirsdag 24. juli 2012

Vi henger (oss) opp (i) detaljene

De siste regnværsdagene har vært viet detaljer innendørs. Vi er langt fra ferdig, men henger opp og tester hva som passer hvor.
Spisebord i eik og fletta
trådlamper.
Spisestua sett fra kjøkkenet
Vi har fått på plass spisestuebordet vårt i grålig eik, som har stått lagret. De to runde taulampene fra Lampehuset er også montert. Disse runde lampene fungerte bra til de rette linjene ellers, og stod fint til fargen på eikebordet.

Dessuten er lampene gjennomsiktige og tar ikke utsikt. Det samme gjelder stolene som også er transparente. Ikke noe vi hadde tenkt på, men som vi faktisk så ikke var et uvesentlig poeng når vi fikk det på plass.
Gamle ting skaper kontraster
i en moderne hytte
Vitrineskap har vi også fått på plass. Vi stod på valget mellom å ta med et gammelt lutet vitrineskap hjemmefra eller nytt sort. Med litt hjelp av billedmanipulasjon der vi plasserte inn bilder av begge skap i bilder fra stua, var valget enkelt; Det ble sort nytt. Sort er en fin kontrast til den patinagrå veggen.

En del gamle ting gjør hytta litt mer personlig. Vi har fått på plass både rokk, vaskebrett og noen gamle hyller som også gir litt hyttefølelse.
Farmors gamle krukker


En liten skihistorie på
veggen.

For ikke å glemme svigerfars gamle ski, sammen med Evas aller første ski. Dette utgjør en liten historie i seg selv på veggen og skal suppleres med bilde av de to på ski og en gammel reklameplakat for bindinger.

Første besøk i hytta av svogers
- og flere skal det bli
Vi har også begynt så smått på terrassen. Bærebjelkene er vatret av. En jobb å få alt i vater i alle retninger. Har også begynt å kappe til bjelkelag. Nå skinner sola og vi drar til kysten igjen.

6 kommentarer:

 1. Ei absolutt kjempe nydelig hytte de har fått til :)

  SvarSlett
 2. Så hyggelig kommentar da :) Takk og takk

  SvarSlett
 3. Så lekkert! Kan jeg spørre deg om når dere kjøpte lampene og om det virkelig var Lampehuset? Fikk ubeskrivelig lyst til å kopiere ........ Dere har god smak fin hytte lykke til md hyttekosen !

  SvarSlett
 4. Takk for det :). Jo, lampene over spisestuebordet er kjøpt på Lampehuset i Kristiansand. Ikke så ille pris heller, om jeg ikke husker feil. Bare hyggelig om vi kan være til inspirasjon. Lykke til

  SvarSlett
 5. Så utrolig gint dere har fått det!

  SvarSlett