Vinter på Gamatun

Vinter på Gamatun

fredag 29. juni 2012

Innflytting, utvasking, knott og en benk


Stue med foreløpig "pappbord" i innflytningsfasen
Omsider er hytteprosjektet vårt ferdig i første fase! Det vil si at Hellvik er ferdige og klar til å overlevere, og vi holder på å flytte inn!

Vann og strøm er koblet på og alt fungerer som det skal. Belysning er montert og strømmåler er på plass fra Vest-Telemark kraftlag som har vært og gjennomgått.

Sakral stemning med utelys i gavl opp mot under-
taket. Passer fruen bra :)
Den endelige bekreftelsen på at hytta er ferdig kom i posten; ferdigattest fra Nissedal kommune. Likevel er det fremdeles en del arbeid igjen.

Vi har begynt å få på plass møbler og inventar og de første dagene av sommerferien har vi brukt til å montere. Mye jobb dette også, men dette er jo bonusfasen!
Baderomsinnredning i hvitkalket eik fra Ikea
Det meste av belysning er montert. Vi har gått for mye spotter, som vi synes gir mer konsentrert lys. Utelamper er også på plass. Vi fant noen kubistiske lamper på Lampehuset som gir lys opp og ned på veggen. I gavlen ga dette en stilig effekt opp mot undertaket.

De to baderomsinnredningene er også på plass. En helt ny serie i hvitkalket eik fra Ikea syns vi ble stilig i kombinasjon med gråsorte fliser og vask.

Spotter gir mer skinn i fliser på et bad en lysrør eller vanlige glødelamper.

Byggeleder Glenn, hytteier og eletriker med en kopp
kaffe etter overtakelsesmøte
Denne uka var det overleveringsmøte der alle detaljer ble gjennomgått. En del mindre ting er notert i protokollen og skal ordnes opp i.

Disse første sommerferiedagene har vi brukt til å rydde og vaske ut rom for rom. Kjøkkenet har vært mer arbeid en beregnet, men begynner nå å bli ferdig. Mangler bare sokler, gesimslister og håndtak. Sort kjøkken ga en litt lun hyttefølelse i ei moderne hytte, synes vi.Faderbenken - spesiallaget innflyttingsgave fra faderen. Skal
beises i patinagrå
En liten kuriositet er at vi også får en helt spesiell håndlaget benk til eikebordet vårt.

Faderen, som er en kløpper med saga, har laget en kjempetøff benk på 2,5 meter. Den skal beises og vi skal ha lammeskinn på setene. Artig innflyttingsgave, synes nå vi.

Det er også en del å rydde utvendig, og vi fikk erfare at det er tiårets knottår! Det blir innkjøp av alt som kan holde småkrypet på avstand heretter.

Utover sommeren og høsten skal vi innrede ferdig og ikke minst bygge 70m2 terrasse, så arbeidsledig blir vi ikke med det første.

10 kommentarer:

 1. Dette ser jo kjempebra ut! Vi gleder oss til å se det "live"....

  /Andor....

  SvarSlett
 2. Takk for det, Andor :). Dere er hjertelig velkommen oppover. Vi kan snakkes og avtales nærmere :)

  SvarSlett
 3. Herlighet så flott! Liker steinveggen!

  SvarSlett
 4. Kjempestilig!!! Dere er utrolig flinke og har fått dere en fin hytte. Får nesten lyst til å bygge ny selv (ikke spre det til min mann:-)!!!)

  SvarSlett
 5. Det var det jeg som skrev, Anneline (litt kjapp her)

  SvarSlett
 6. Takk for det. Gøy å bygge - anbefales :)

  SvarSlett
 7. Hei!
  Så utrolig flott det har blitt på hytta deres. Jeg ser jo på detaljer som f.eks. gulv. Kan jeg spørre hvordan dere har behandlet gulvet? vi skal snart til med å behandle gulv selv - trenger tips og råd!

  SvarSlett
 8. Takk for hyggelig kommentar :) Gulvet er eik helplank fra Tarkett. Vi fikk det ferdig behandlet med en helt matt lakk. Ligner litt på oljet overflate. Skal du slipe eikegulv vil jeg anbefale en ultramatt vannbasert lakk i flere lag. Det har vi også gjort hjemme. Oljet er også pent, men mer arbeid å holde pent. Blir veldig bra. Lykke til :)

  SvarSlett
 9. Heisan. Hvor kjøpes den sorte vasken på badet? Knall kjekk blogg.

  SvarSlett
 10. Takk for det! Hele baderomsinnredningen inkl. sort vask er rett og slett fra Ikea.

  SvarSlett