Vinter på Gamatun

Vinter på Gamatun

fredag 25. mai 2012

Listing - og et lokk til besvær

Beising av lister gikk på en ettermiddag og kveld
Siste lass med lister er kommet på hytta og snekrene er godt i gang med å fore ut vinduer og liste. Vi har valgt hvitmalte foringer og lister på vinduer og dører på yttervegger og skal ha hvitkalkede innerdører og lister. Gulvlistene skal ha samme "skumringsbeisfarge" som veggene.
Utforing og listing av vinduer i gang
Jeg tok derfor tur opp for å beise over  listene før de settes opp. Det er tidsbesparende framfor å beise etter at de er satt opp. Må trolig gå over i hjørner osv, når de er satt opp også. Det var mer arbeid en antatt å beise lister, men en lang ettermiddag og kveld, så var det gjort.

Fikk også beiset over det som gjenstod av vegger i stua og dermed er de meste ferdig beiset. Når gradestokken kryper over 25 gr. er sjø og kyst å foretrekke framfor beising. Det ble en rask retur for å komme seg ut i båten.

Men et lokk skapte litt krøll. Vi har brukt to ganske like beisfarger på veggene, fargen "Skumring" og fargen "Patinagrå". Det er umulig å se forskjell når den beises, men Patinagrå er en anelse mer grå når den tørker. I stua har vi så langt brukt Patinagrå.
Badet er klart til flising
Da alt var ferdig beiset, oppdaget jeg til min fortvilelse, at siste veggen er beiset med "Skumring". Og et lokk som er blitt satt på feil boks er syndebukken.

Ergerlig, men nyansene er så må at det trolig bare er vi som ser forskjell. Mulig vi ta et strøk nr. 2 for å få det helt likt. Moral: sjekk alltid to ganger før du setter lokket på et malingsspann!
Eikeplankgulvet vårt var kommet.

Beising får være beising når tempen passerer 25 gr. :) Blir nok
 likevel en del hytte på bekostning av båtliv denne sommeren

3 kommentarer:

 1. åh så langt dere er kommet.... nå har vi fått delt av og er snart klar for isolasjon og strøm...
  Gøy å følge med dere, blir så lekkert;((

  SvarSlett
 2. skulle jo være et dobbelt smilefjes:))

  SvarSlett
 3. Takk for det :) Gøy å se at det går framover. Blir kjempeflott hos dere også :)

  SvarSlett