Vinter på Gamatun

Vinter på Gamatun

tirsdag 27. mars 2012

Svart arbeid på hytta

Nesten halveis med beising. Vi synes at slettpanelen fungerte bra i sort mot hvite vinduer. Langside mot sørøst.Da er vi i gang med svart arbeid på hytta - hytta blir med andre ord svart!
Vi valgte å trekke vinduene litt inn og
synes dette ble bra.

Våre eminente snekre Lasse og Kim er nesten halvveis med å kle hytta. Grundig og nøyaktig arbeid fra KV-bygg. Vi benyttet det flotte vårværet til å komme igang med beising.

Lasse (bildet) og Kim,
 snekrene våre, godt i gang
med å kle
Vi har vært i tvil om farge, men endte altså til slutt på sort oljebeis. Vi sjekket en del omkring jernvitrol som egentlig ikke er trebeskyttelse, men en kjemisk behanding som får treverket til å gråne og gir det en flott grå patina. Men denne behandlingen gir ingen trebeskyttelse. Selv om vi har trykkimprignert kledning, tok vi ikke sjansen på dette.

Vi testet også en beis med jernvitrol-farge, men denne ble ikke fin. Vi synes sort hytte med hvite vinduer står bra til steinforblendinger og gras på taket og er kjempefornøyd med valget.

Gavlside og langside (baksider)
I stua er nå alle vinduer på plass. Vi ser
fram til å se på utsikten når Tyveken på
 utsiden fjernes.
En dag med beising og nesten halveis med første strøk (totalt regner vi med at det går ca 15 timer til beising av første strøk for det som er litt nerde på tidsberegning).

Vi valgte Butinox-oljebeis rett og slett fordi den ikke krever grunning, og det fungerte utmerket.

6 kommentarer:

 1. Flott farge dere!

  SvarSlett
 2. Takk for det! Selvsagt fordeler å ulemper med alt. Svart blir varmt i sola og kan føre til mer bevegelse og sprekker, men vi synes sort er en fin hyttefarge

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjempefin hytte,og fargen var lekker,fint med mørkt.Vi har også beiset mørkt på hytta.Vigdis

   Slett
 3. Måtte sjekke poster litt bakover i tid for å få en ide om området - og det blir fint med mørk farge i fureskogen. Det blir godt med varme i veggen i påskesolen!

  SvarSlett
 4. Takk for det. Naturen er spredte furutrær og åpne hei- og fjellpartier med mye grått og grønnlig berg. Tror mørk hytte med teorvtak vil gli bra inn ja - og ekstra varme i påskeveggen hadde jeg ikke tenkt på :)

  SvarSlett