Vinter på Gamatun

Vinter på Gamatun

onsdag 7. desember 2011

Hvor skal elektriske punkter plasseres?

Hvor skal dere ha lyspunkt i taket? Hvor skal vi plassere brytere? Hvor vil dere ha stikkontakter? Skal dere ha dimmere? Mange spørsmål og detaljer å ta stilling til.

Men vi har nå hatt en runde med elektriker og tror vi har på plass det meste. Vi hadde heldigvis forberedt oss godt før møte der alt ble tegnet inn. Det var lurt, for her er det mange detaljer som kan være greit å ha tenkt gjennom på forhånd. For eksempel så henger plassering av stikkontakter jo sammen med hvor møbler, senger osv. kommer.

Utgangspunktet var en "pakke" med 71 elektriske punkter som var inkludert i leveransen fra utbygger. Alt utover dette blir tillegg.

Det er en hel liten vitenskap hva som regnes som et elektrisk punkt. Lyspunkt i tak er ett punkt. Dobbel stikkontakt er ett, mens termostat til gulvarme er to. I tillegg er det regler for hvor mange stikkontakter som skal være i hvert rom, så her kan en fort gå seg vill.
Vi lagde vår egen skisse over el.punkter før møte med
elektrikker. Det var nyttig forarbeid
I forberedelsene til møte med elektriker lagde vi rett og slett vårt eget forslag på tegningene (se illustrasjon til høyre). Dette var et godt utgangspunkt og noen justeringer ble det.

Utover standard, la vi inn dimmere på lys i stue + på downlights under svalgang. I tillegg er det nå pålagt med komfyrvakt. Alt i alt ble det tillegg på ca kr. 10.000,- - omtrent som vi hadde regnet med.

Vi hadde fra før lagt inn gulvvarme i stue, vindfang, vaskerom og begge bad. Vi får en pris på "ring-hytta-varm" opplegg, men vurderer om vi her skal gå for en enklere variant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar