Vinter på Gamatun

Vinter på Gamatun

lørdag 22. oktober 2011

De tusen valg


Buerkledning
Vi er nå i en fase der vi vurderer detaljer i alle ledd i leveransen. Ofte er det nettopp i detaljene at en skaper særpreg og hyttas uttrykk. Her
følger et ørlite utvalg av de valgene vi holder på med:

Utvendig fas, rett
Låvekledning
1) Utvendig kledning:       Vi skal ha stående kledning (sort/mørkebrun farge). Buerkledning er standard i leveransen, men vi liker ikke så godt at den er skråskjært fals. Vi vurderer derfor enten en tilsvarende med rett fals eller en såkalt låvekledning der bordene monteres tett i tett uten fals. Problemet med denne er at det blir glipe mellom bordene slik at vann og snø kan drive inn på vindtettingen. Låvekledning finnes også i en variant med fals som ser lik ut, men der falsen gjør den tett i falsen.

Stue lik vår med steinforblending

2) Steinforblending:
Steinforblending, grå
Vi skal ha en del steinforblendinger både utvendig og innvendig. Det finnes et stort utvalg i stein, men det går mot en enkel grå skifter fra Kongebro. De har også en litt brunere variant som vi også vurderer. 
  

3) Innvendig kledning og dører:

Panelfargen og dørene vi kan tenke oss

Aktuell panel på soverom
Pernille furupanel montert liggende er standard leveranse. Tanken er å beise denne i en gråbeige farge (se bilde, venstre). Vi har også bedt om pris på stående slett-panel (som settes opp tett i tett uten fals)Vi er veldig i tvil om det blir mye beiset panel og lurer på om det på soverom blir MDF-panel (ferdig hvitmalte panelplater, bilde høyre). Vi har også vært i tvil om vi skal ha kalkbeisede furudører, men det går mot helhvite dører som på bilde til venstre.

4) Parkett:
Nordic White eikeparkett
Eik plank
Standar eikeparket ligger i leveransen, men vi ønsker oss en lysere parkett . Det går derfor mot Tarkett Nordic White eikeparkett Vi har også forelsket oss litt i en eikeplank-parket, men får se når vi får pris.


Lik hytte som vår. Mørk med hvite vinduer og dører

Swedoor Michigan
5) Ytterdører og vinduer
Det er Sweedoor som er leverandør av ytterdører. Mot en mørk/sort hytte tror vi det blir fint med hvit dør og hvite vinduskarmer (se bilde over).


I tillegg kommer haugevis av andre valg som f.eks.
- utvendig eller innvendig pipe?
- peis/ovn-løsning
- kjøkkenløsning
- flisevalg på bad, wc vegg/gulv
osv. osv.


 En ting er bilder av ulike løsninger, men vi har erfart at det også er viktig å se ting med egne øyne. Tekstur og detaljer er vanskelig å få fram på bilder. Men gøy er det!

Lik slik vår stueløsning blir bortsett fra av vi har gråbeige vegger og liggende panel


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar