Vinter på Gamatun

Vinter på Gamatun

tirsdag 11. oktober 2011

Byggesøknad sendt - justeringer på tegninger

Omsider er vi nå i havn med de aller fleste detaljer når det gjelder tegningene. Vi har tatt dette i to faser.
Plantegninger før siste justering
Første fase var tegninger ferdige til byggesøknad som det hastet å få ferdige. Her var det viktig å få på plass alle utvendige detaljer som vinduer, høyde, osv.

Vi tok da beslutninger på de fleste sentrale valgene i konstruksjon og fasade, men hadde fremdeles ei lang liste med detaljer.

Vi ser nå verdien av å ha en egen prosjektleder som ledet denne prosessen, for her var det mange detaljer fra  ansvarsrett fra ulike aktører, lovverk og prosedyrer som krever erfaring.

Moderne - mye vinduer -åpne flater
Vi haddde tidlig bestemt oss for at vi ønsket oss en moderne hytte med mye vinduer. I stua blir det derfor mye vinduer på alle vegger. Vi var også opptatt av en stor åpen stue og åpen gang.
Vi liker ikke hytter som blir for høye og ønsket oss en hytte som ikke ble for ruvende på tomta som ligger på en åskam. Det ble derfor ei lang hytte med alt på en flate + hems.

Da vi fikk første tegninger og så at total lengde ble over 20 meter med takutspring ble vi veldig i tvil. Stilig, men blir det for langt? Blir fasaden for langstrakt? Riktignok bryter vi opp med steinforblendinger, vinduspartier og en svalgang, men likevel?

Løsningen ble å korte inn hytta halvannen meter og flytte en bod ut på langside for å bryte fasaden noe. Dette ble bra synes vi. En annen gevinst var at vi også fikk en lun solkrok med på kjøpet. Vi har ellers lagt opp til ganske åpne uteplasser og en lun krok kan være fornuftig. Det er nok en del vind på tomta.

Byggesøknad sendt - justeringer i ventetida
Men nå er altså byggesøknad sendt og vi bruker ventetida (3-6 uker) til å foreta justeringer i andre fase. Dette er i hovedsak justeringer innvendig som endelig plassering av vegger, dører, forbledingsvegger, ventiler osv.
Tverrsnitt av hytta med hemshøyde på 187 cm
Tegningene vil nok også under byggeprosessen være gjenstand for justeringer, men vi er nå godt fornøyd og tror vi er så nær målet som vi kan komme nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar