Vinter på Gamatun

Vinter på Gamatun

onsdag 7. september 2011

Hvem skal bygge hytta? Innhenting av priser


Fjellområdene like ved Gamatun og tomta
Vi er nå i fasen der vi skal velge hvem som skal bygge hytta. Det vil si hvem som skal være entrepenør og byggeansvarlig. Igjen mange hensyn å ta. Skal vi bruke en lokal byggmester? Skal vi bruke et større firma? Hvordan sammenligne priser?
Selv om vi er vant til å gjøre mye selv med oppussing osv, har vi bestemt oss at vi ønsker en pris på mest mulig nøkkelferdig hytte. Vi skal ikke slite oss ut på å gjøre mest mulig selv, men mulig vi plukker ut noe - vi får se.
Vi har ringt og mailet mye rundt for å få et bilde av totalkostnadene.

Etter dette har vi sendt tegningsskissene våre til en del utvalgte byggmestre og entrepenører som leverer “full pakke”. Det vil si at vi ønsker oss èn person og ett firma å forholde oss til. Dette tror vi vil være en fordel både i selve byggeprosessen, men også i etterkant om det skulle være reklamasjoner.

Hovedløpene på Gautefall rett utenfor hytteveggen
Når det endelige valget skal tas vil vi legge vekt følgende momenter: Kvalitet, kompetanse, pålitelighet, referanser, ikke for lang reisevei og pris.
Interessen for å gi anbud har vært stor. Noen har til og med laget tegninger ut fra våre skisser for å gi mest mulig riktig pris.

Utfordringen vår er å sammenligne tilbudene. Derfor har vi prøvd å være så presise som mulig i det vi har sendt fra oss med tanke på type kledning, gulver, kjøkken, baderomsløsninger osv.

Etter hvert som vi får prisestimat inn, har vi laget et excel-ark som vi setter tallene inn i for å kunne sammenligne.

Det ser slik ut:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar