Vinter på Gamatun

Vinter på Gamatun

onsdag 7. september 2011

And the winner is...

Etter en grundig runde med vurdering av anbudene har vi bestemt oss for Hellevik hus og hytter som leverandør. Dette er et solid og velrenomert byggfirma med base i Søgne, men kontorer over hele landet.

Vi fikk inn til sammen 8 anbud og det var overraskende lite sprik i prisene. Likevel - noe forskjell var det.


Eksempel på hytte levert fra Hellevik. Tegninger av hytta vår kommer etterhvert.
Vi valgte å legge vekt på å få et større firma som vi tror vil håndtere prosessen profesjonelt og som også vi kan stole på om det skulle være noe som dukker opp i etterkant. De kvalitetssikrer lokale underleverandører og vi har fått et godt inntrykk av Hellevik. Vi har også sjekket flere referanser som også underbygger inntrykket. Det overrasket oss at lokale byggmestre ikke kom bedre ut i pris en de store med større apparat, egen prosjektleder osv.

Nå er vi i gang med tegninger og byggesøknad.  Enormt mange detaljer som skal på plass før vi kan ta første spadetak. Vi har i dialog med produsenten delt opp de tingene som MÅ være på plass med tanke på byggesøknaden (tegninger, fasader, vindusløsninger osv) og deretter detaljer i leveransen (type gulv, dører, kledning, el.punkter osv) som vi kan ta senere. Dette gjør det litt enklere. For oss som ikke har vært gjennom en slik prosess før er det spennende, men overveldende mange ting som skal tas stilling til på kort tid.

For tida blir det lange kvelder og netter med gjennomgang av tegninger. Vi har klare tanker om hvordan vi ønsker det, men likevel ser vi det vi noen ganger tror fungerer, ikke fungerer når vi får tegningene. Da må det tenkes nytt. Men nå nærmer vi oss ferdige tegninger for byggesøknad. Det blir nok en del mindre innvendige justeringer hele veien, men det viktigste begynner å falle på plass.
Eksempel på hytte levert av Hellevik. Tegninger av hytta vår kommer etterhvert.
Opparbeiding av tomta går utenom leverandør og vi sitter i skrivende stund å vurderer ulike anbud på dette. Målsetningen er å få planert tomta og støpt såle før frosten kommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar