Vinter på Gamatun

Vinter på Gamatun

lørdag 6. august 2011

Valg av hyttetype og leverandør

Parallelt med prosessen å velge tomt, så har vi vært gjennom utallige hyttekataloger og snakket med like mange leverandører.

Problemet er at vi finner ikke AKKURAT det vi er ute etter. Etter søk på hyttebilder på nett har vi imidlertid funnet en del vi liker. Av hytteleverandører har både Saltdalshytta, Hellevig hus, Hedda hytter og Ålhytta flere spennende modeller.

Her er noen bilder av noe vi kan tenke oss
Illustrasjon av hyttetypen som er det nærmeste det vi kunne tenke oss


 Vi er imidlertid ikke helt fornøyd med alle løsninger og det går mot at vi får en arkitektegnet hytte som er inspirert av denne typen hytter.

Vi ønsker oss ei moderne hytte der tre, glass og stein spiller sammen. Vi ønsker mye vinduer for å få inn naturen. Hytta må være enkel og moderne i form og stil. Innholdsmessig skal den være på mellom 110-130 kvm, ha store åpne rom der stue, kjøkken og gang utgjør halvparten av arealet. Det skal være åpen himling. Vi vil ha tre soverom, to bad, bod og vaskerom, men er ikke så glad i hemsløsninger.

For øyeblikket har vi en arktekt som tegner ut i fra skisser vi har laget. Disse ser slik ut:

Våre egene planskisser som utgangspunkt for anbudsrunde

Vår egen skisse av front
2 kommentarer:

  1. Blir spennende å følge prosessen fram til ferdig hytte. Skal dere gjøre mye selv?

    SvarSlett
  2. Hei og takk for tilbakemelding.

    Vi er vanligvis vant til å gjøre mye selv, men har bestemt oss denne gangen for at vi i utgangspunktet skal ha ei mest mulig nøkkelferdig hytte. Men det spørs om det kommer til å klø for mye i fingrene :) Vi vet litt om hva det handler om etter utallig runder med oppussing og renovering hjemme.

    Dette hytteprosjektet skal være moro og ikke stress. Men det kan utmerket godt hende at vi underveis ser at vi vil gjøre en del ting selv.

    SvarSlett