Vinter på Gamatun

Vinter på Gamatun

lørdag 6. august 2011

Tomt i boks

Etter ett års leting etter hyttetomt er vi omsider i havn.  Etter vurdering av flere områder både i Vest-Agder, Aust-Agder og Telemark, falt vi til slutt ned på at Gautefall i Telemark igjen.

Etter noen år med hytte på Gautefall (Bjønntjønn) falt vi for ei tomt litt høyere - nærmere bestemt på Gamatun. Fantastisk natur både høst og vinter, rett i løypenettet, kort kjørevei (1 time og 50 min fra Kristiansand) samt familie i Telemark var avgjørerende faktorer for at det igjen ble Gautefall og Telemark.

Da vi hadde bestemt oss for Gautefall, var vi innom de fleste områder det var tomter til salgs. Vi vurderte tomter både i Bjønntjønnlia (ca 1 km fra Gamatun), Bleka og Ryttersparnget, men likte aller best hytteområdet og turterrenget på Gamatun.

På en befaring i området oppdaget vi ei tomt som var ubebygd. Etter litt grundig reseach, fant vi ut hvem som var eier og tok en telefon for å spørre om han hadde tenkt å bygge eller vurdert å selge. Etter en tenkepause kom svaret; de regnet ikke med at det ble hyttebygging med det første og var villige til å selge.  Etter noen runder omkring pris ble vi enige.

Tomta ligger på en åskam og er ei solrik tomt med mye himmel. Best utsikt ligger mot sørøst, men det også fin utsikt mot både sørvest og mot nordøst. Dette er selvsagt viktige momenter å ta hensyn til med tanke på uteplasser og vindusløsninger.

I skrivende stund skal kontrakt, skjøte og konsesjonssøknad skrives og tinglyses. Planen var å få tomten opparbeidet, plate støpt og hytta reist utvendig før vinteren, men det spørs om dette holder. Det kan se ut som tida blir noe knapp og vi nå må konsentrerer oss nå om å få planèrt tomta og støpt såle i løpet av høsten, så får vi se hvor lang tid tegninger og søkeprosessen tar.

1 kommentar:

  1. Telemark er flott året rundt - på Gamatun er dere rett ved flotte ski- og turløyper.
    Lykke til med prosessen, hytten ser stilig ut.
    Ikke dumt å slippe naturen inn i stuen ved å ha store vindusflater.

    SvarSlett